Ringblomsttinktur

Ringblomsttinktur_flaske
Ringblomsttinktur – 30 ml
30 ml schriftart montserrat herunterladen.          Pris kr 80,-                           Bestill her
(Prisen er inklusiv mva kinderfilme downloaden legal. Frakt og ekspedisjongebyr kr 90,- kommer i tillegg)

Ringblomsttinkturen er laget av våre egne ringblomster der innholdstoffene er trukket ut i 41 prosent alkohol, deretter fortynnet til et alkoholinnhold på 30 prosent bokado sims 4 downloaden. Vær oppmerksom på at de eteriske oljene i alle urter er svært flyktige slik at virkningen svekkes når de lagres. Vi legger friske blomster til uttrekk umiddelbart etter høsting og bevarer på denne måten alle de gode virkestoffene netflix iphone. Importert vare som selges gjennom helsekostforretninger o.l har ofte usikker opprinnelse og alder.

Tinkturen inneholder en rekke virksomme stoffer som er desinfiserende og betennelseshemmende herunterladen. Det er god dokumentasjon på at disse hemmer utvikling av bakterier, sopp og virus og har sårhelende effekt.  Ved soppinfeksjoner som ringorm, fotsopp og trøske, og ved neglerotsbetennelse, kan man dryppe på noen dråper ringblomsttinktur css datei herunterladen.

Vi har i lang tid brukt ringblomst for ulike formål overfor våre egne hester og har gjort flere interessante erfaringer:

a) Som sårmiddel herunterladen. Det virker svært godt mot flueplager på sår og synes å framskynde sårhelingen. Til dette bør ringblomstsalve brukes, da den er mer skånsom mot huden icloud drive files. Salven inneholder ringblomsttinktur og har de samme virkestoffene.

b) Som insektmiddel. Uttynnet i vann blir tinktur av ringblomst og andre aromatiske urter sprayet på hestene når de er plaget av insekter techno musik herunterladen. Dette har svært god effekt, men behandlingen må gjentas ofte.

c) Vår mest spennende erfaring er den virkningen vi ser av ringblomsttinktur på sår i hoven, eller separasjoner langs den hvite linja som kan utvikle seg til hovbyll (white line disease, WLD) high sierraen mac. I slike sprekker vil det bli infisert med bakterier og sopper som kan utvikle seg til betennelse. Da vil hoven bli varm og hesten vil kunne bli halt dersom en byll får utvikle seg som presser på hovens følsomme partier. Hovbyll er svært plagsomt for hesten og tar lang tid å behandle med kloraminomslag o.l.

Når vi finner sår eller sprekker i hoven som kan utvikle seg til hovbyll, renser vi med en skarp hovkniv og frigjør sårgangen. Deretter drypper vi rikelig med ringblomsttinktur ned i såret. Til slutt dekker vi med en løs  bomullsdott som er fuktet med ringblomsttinktur. Dette holder såret reint, samtidig som tinkturen får tid til å virke over lengre tid. Det er viktig at sprekken ikke tettes helt da bakteriene er anaerobe og vokser best uten tilgang på luft.

Denne behandlingen gjentas 1 gang per dag. I løpet av 3-4 dager blir betennelsen vanligvis borte og hoven er ikke lenger varm. Da vil det være nok med behandling stadig sjeldnere inntil sprekken/såret er fritt for bakterier. Etter hvert vil veksten i hoven skyve sprekken utover slik at den til slutt blir borte. Tidlig behandling gir størst sjanse for rask bedring. Hvis hovbyllen har fått utvikle seg, bør veterinær skjære den ut og gi ordinær behandling. Ved etterbehandling av såret vil ringblomstsalve ha god virkning.

Hov med hovsprekk som er ferdig renset og påføres ringblomsttinktur.
Hov med hovsprekk som er ferdig renset og påføres ringblomsttinktur.

Legg igjen en kommentar