Kamille

Kamille Chamomilla recutita
Kamille Chamomilla recutita

100 g.           Pris kr 190,-                                  Bestill her

(Prisen er inklusiv mva. Frakt og ekspedisjongebyr kr 90,- kommer i tillegg)
Kamille er en trygg urt med mange gode egenskaper. 100g
Kamille er en trygg urt med mange gode egenskaper. 100 g

De medisinske hovedvirkestoffene i blomstene er i all hovedsak knyttet til den eteriske oljen i planten. Eteriske oljer fordamper lett, og i kamille som er lagret i mer enn ett år er innholdet av virkestoffer derfor sterkt redusert.

Kamille er en allsidig urt. Mange kjenner til den beroligende virkningen av en kopp kamillete på kvelden.  De eteriske oljene i kamille har også en avslappende virkning på glatt muskulatur. Den viktigste bruken av kamille i våre dager er som middel mot magesår og sår på tolvfingertarmen, ved mage- og tarmkatarr, til å lindre kolikk, til heling av utvortes sår og andre hudplager, som et avslappende middel, og til å lette symptomene ved forkjølelse og influensa.

Den kamillen vi kjøper i løs vekt eller i teposer i helsekostforretningen er vanligvis dyrket i utlandet og kan være flere år gammel. På tørka kamilleblomster som fås kjøpt i løs vekt, kan vi merke dette godt både på fargen og lukten. Blomstene er ofte grå eller brune, og kan nesten helt mangle den eplelignende duften som ferske kamilleblomster har.

Kamille er ettårig og vi sår den på nytt hvert år. Høstingen er svært tidkrevende, spesielt hvis man bare skal plukke blomstene. Vi har funnet en metode der vi klipper toppen av plantene. På denne måten følger en del blad og stilk med, men til bruk i te eller som fôrtilskudd til hestene spiller det ingen rolle.

Hestene er svært glad i smaken av kamille. Vi bruker det til hester som har lett for å bli stresset eller er overaktive, og til hopper med dårlig hormonbalanse, noe som ofte er årsak til variabelt humør.

Legg igjen en kommentar