Sommereksem

Sommereksem er en svært plagsom form for allergi som forårsaker sterk kløe og store plager hos noen hester. Den er vanligst hos islandshester, men også nordlandhester/lyngshester kan få denne allergien herunterladen.

Plagene skyldes en allergisk reaksjon på spyttet som vanlig sviknott utsondrer når de suger blod. Hester med dårlig immunforsvar er mest disponert hoe vimeo filmen.

Mia kom til oss våren 2014. Etter en stund så vi at hun klødde seg veldig på manke og halerot og virket stressa og utilpass. Dette blei bare verre utover sommeren , og til slutt hadde hun klødd av seg hele manen og hadde fått åpne sår i manken og på halerota follow netflix download cost.
Vi forsto at vi hadde å gjøre med sommereksem og begynte å lese det som var tilgjengelig om fakta om dette, for så å forsøke å gjøre noe med det discofox songs for free.

Vi har gjort følgende:
1) Mia har fått en neve ringblomst i fôret hver dag hele vinteren. Dette skal styrke immunforsvaret hennes.

2) Etter beiteslipp har hun blitt sprayet med vårt insektmiddel hver dag google earth voor windows 7.
Dette vil holde sviknott, klegg og annet utøy unna.

3) Samtidig har vi smurt manke og halerot med perikumolje for å lindre kløing.
Av egen erfaring vet vi at dette virker lindrende på kløing etter insektstikk herunterladen.

Resultatet ser vi her:

Mia sommeren 2014
Mia sommeren 2014
Mia sommeren 2014
Mia sommeren 2014

 

Mia sommeren 2015
Mia sommeren 2015
Mia sommeren 2015
Mia sommeren 2015

Hun er i en helt annen forfatning nå enn hva hun var i fjor herunterladen. I mye bedre hold, livlig og aktiv og klør bare en gang i blant (slik som også de andre hestene gjør).

Dette er bare en observasjon av en enkelt hest over ett år, og det gir ingen garanti for at det er vidunderløsningen for alle med slike plager hessenwarn app herunterladen kostenlos.

Det ser imidlertid ut til å ha hatt veldig god effekt på Mia, og da er vi fornøyde.

Hvilket av disse 3 tiltakene som har hatt best effekt, vet vi ikke, sannsynligvis er det en kombinasjon av alle herunterladen.

Det gjelder å:
– styrke immunforsvaret
– avskrekke knotten
– lindre kløing.

 

Hvis noen har lyst til å forsøke samme behandlingen, kan ingrediensene kjøpes her:
http://www.xn--lkkene-bya.no/?page_id=138

 

 

 

2 tanker om “Sommereksem”

  1. Hei. Har datra til mia noe tegn til sommereksem? Jeg har mora til mia og hun fikk sommereksem sommeeren 2014. Ikke så veldig plaget som mia var. Klør men ikke til ho får sår. Hvordan gir du ringblomst? Jeg har plantet noen i år og er lit ustker på hvordan jeg skal lagre de i vinter.

    1. Hei. Ja, dattera har også vist tegn på det, men ikke like ille som Mia var. Ser dessverre ut til at det arves da. Kommer til å gi henne samme behandlingen som Mia får, så får vi se…. Vi gir en liten neve tørka ringblomst i krybba. De synes det er veldig godt. Blomstene må tørkes, da holder de seg lenge.

Legg igjen en kommentar