Urteteer

Mange urter har dokumenterte egenskaper. De kan for eksempel være bakterie- og virushemmende, beroligende eller søvndyssende. Denne kunnskapen har vi tatt i bruk ved sammensetning av urter i teblandingene. Vi lager 3 ulike urteteer som har ulike egenskaper.
I tillegg smaker de godt!

Våre urteteer er produsert på råvarer som er høstet for hånd og umiddelbart lagt til tørk for å bevare smak og aroma best mulig.
Vi har følgende teblandinger:

Vinterte

35 g          Pris kr 90,-                           Bestill her:

Denne teen har blitt svært populær når høstmørket med regn og kulde setter inn. Urtene er valgt ut med tanke på at de har forebyggende effekt på angrep av virus og bakterier, eller at de virker rensende. Så er enkelte urter tilsatt for å gi god smak på teen.
Teen har best virkning om den inntas så snart du kjenner at en forkjølelse er på gang. Ta gjerne en kopp eller to om dagen.
Den inneholder:
Peppermynte, brennesle, apotekerkattost, kamille, ryllik, purpursolhatt, isop og timian.

Kveldste

35 g          Pris kr 90,-                           Bestill her:

Urtene som er brukt i denne teen har alle beroligende, avslappende eller avstressende effekt. Mange har opplevd at den virker effektivt mot søvnproblemer. En kopp kveldste før leggetid vil gi en behagelig følelse av velvære og søvnighet. Urtene i blandingen har ingen bivirkninger med de mengdne som brukes her. Prikkperikum bør imidlertid ikke brukes sammen med hjertemedisin og det antydes at den muligens kan redusere virkningen av p-piller. Kveldsteen inneholder bare små mengder prikkperikum.
Den inneholder:
Sitronmelisse, etasjeblomst, peppermynte, humle, kamille og prikkperikum.

Myntete

35 g          Pris kr 90,-                           Bestill her:

En te med bare mynter. De eteriske oljene i myntene, særlig peppermynte, inneholder mye mentol. Mynteoljene brukes mye som smakstilsettinger i ulike farmasøytiske produkter, både for smakens skyld, men også fordi den virker mot forkjølelse, dårlig fordøyelse og stimulerer apetitten.
Mynteteen har en kraftig, kjølig smak og egner seg godt som iste.
Den inneholder:
Peppermynte, grønnmynte og eplemynte.

Morgenstund

35 g          Pris kr 90,-                           Bestill her:

En frisk, velsmakende te som en god start på dagen. Bedre for magen enn den vanlige kaffekoppen om morgenen.